2013.05.05.
10:54

Írta: body.mind.soul

david bowie&iman

a szuperhosszúcombú afrikai szupermodell iman szeretett david bowie koncertekre járni, de sosem fogadta el a meghívást a backstage-be. hivatalosan 1990-ben találkoztak először,egy teddy antolin nevű közös barátjukon keresztül. bowie később azt mondta erről a találkozásról, hogy azonnal odáig volt imantól, aki viszont nem esett le a tűsarkairól. többször nyilatkozta, hogy kizártnak tartotta, hogy valaha is egy rocksztárral randevúzzon, de a hősszerelmes david addig udvarolt, míg iman beadta a csinos derekát. 

tumblr_lzbbg7p3Pt1rng9zho1_1280.jpg

2 évvel később bowie megkérte iman kacsóját párizs-ban egy hajón, miközben doris day-től énekelte az april in paris-t. 1992. június 6-a óta házasok. mondanom sem kell, bowie írta az esküvőjük zenéjét :D what a charmer!

tumblr_lxoy5gy2ZP1qbh1myo1_1280.jpg

JA, és -a fiatal- bowie virít a brit esquire júniusi címlapján.

940715547c39a40dd746548106736af7.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: napsugár lámúr

2013.05.05.
10:09

Írta: body.mind.soul

sunday DIY

póló11.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: napsugár inspiráció DIY <3

2013.05.03.
20:56

Írta: body.mind.soul

new inspo?

931278_10151359069751765_1276244021_n.pngIGENIGENIGEN!! 

Szólj hozzá!

Címkék: napsugár

2013.05.03.
20:50

Írta: body.mind.soul

rené magritte<3georgette berger

a szürreális művész még gyerekként ismerte meg a feleségét, georgette berger-t. georgette-et magritte előtt egy pornográf festővel, stefan rowden-nel hozták hírbe. 1920-ban találkozott magritte-tel újra egy művész boltban, ahol rené megkérte, hogy legyen a modellje a képeihez. 1923-ban házasodtak össze. magritte 1968-ban, felesége 1986-ban hunyt el.

magritte és georgette berger.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: napsugár lovely lámúr

2013.05.02.
22:23

Írta: body.mind.soul

hogyan válaszd ki a számodra legmegfelelőbb testmozgást? part II.

na kedveskéim, pár napos kihagyás után ismét vissza az éterbe :) remélem csináltál magadnak csinos felsőket, amikben gusztán nézel ki :) a következő bejegyzésekben olyan mozgásformákat fogunk tárgyalni, amiket bármikor el tudsz kezdeni te is, akár egyedül, akár a barátnőiddel. őszintén szólva én a párosításban hiszek (vagy még inkább a triádokban) és ez nincs másképp a sportnál sem, de ezt majd külön bejegyzésben kifejtem.

LÁSSUK miből élünk ma, cardio-ra fel :D

  • futás. all-time-classic. pusztán egy jó futócipőre van szükség (ezt sajnos nem szabad megkerülni, mert a boka egy igen érzékeny ízület, a térdről nem beszélve) és már mehetünk is. a kocogástól kezdve a határ kb. a csillagos ég (maraton, akár az iron man, fighters run- tudod, SÁRFUTÁS! igazi hardcore). számtalan előnye közé tartozik, hogy könnyű elkezdeni, könnyű az intenzitását változtatni, ha már elég edzett vagy. amerikai tudósok szerint ha igazán jót szeretnénk tenni precious testünkkel, akkor fussunk. javítja az állóképességet, csökkenti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát, bácsiknál kevéssé fog khm, zavar kialakulni, jobban alszunk tőle, kevésbé leszünk fogékonyak a felső légúti megbetegedésekre és persze formálja az izmokat, kb. az összeset. azt nem hinném, hogy a futás formál a legszebben, de az biztos, hogy ha hetente futunk és bármi mást is csinálunk mellette, akkor bombasztikus formába lendülünk. én személy szerint a szabadban futást preferálom, de a futópados se rossz, amin ügyesen lehet az intenzitást beállítani. ha túlsúllyal küzdünk, a futás biztosan megadja azt a bizonyos kezdő löketet.

ddd0ef59b37511b91d5282bb1183fe16.jpg

  • úszás. kezdőként nem egyszerű 30-60 percet ÚSZNI (és nem csak pancsolni) de hát semmit sem könnyű elkezdni, igaz? a felsőtest izmait hableányosan áramvonalassá teszi, szuper a megfáradt hátizmoknak is. egy időben nagyon ment az aqua fitness, ma már lehet lefutott ipar, de nagyon menő volt a szivacsokkal gyakorlatokat végezni a vízben. ha találsz a hozzád közel lévő usziban ilyet és szereted a kihívásokat (vízben edzeni garantáltan az) akkor kapd fel a fürdőrucidat :) 

1d2dcfe27f3292bd454886c0daa8e538_1.jpg

  • spinning és biciklizés. a húgom egy ideje jár spinningre, azt mondja imádja, idézek "sötét van és jó a zene". :D ami a testedzés részét illeti, a comb és a popsi feszesebb lesz nem gyengén. a biciklizéstől azért egy fokkal bonyolultabb, mert a pulzusszámot figyelni kell mint az őrült, és abban a tartományban kell tartani, amire az edzőkapitány utasítást ad. a biciklizés meg hasonlóan a futáshoz, intenzitás kérdése. őszintén szólva én lassan biciklizem, nem hinném, hogy ha felpattanok sárira (a bicikli) akkor túlságosan intenzíven mozgok, pedig minden nap szoktam. 
    • spinning-class.jpg
  • dance cardio. mai fancy neve a zumba, a lány ismerőseim között nagyon dívik mostanában. egyszer kipróbáltam, és nem jött be kifejezetten, de nem tudnám megmondani, hogy miért. magát a zumbát szerintem necces edzésnek nevezni, de ha nem ez az egyetlen, amire rá tudod magadat venni, akkor kiegészítésnek jó lehet. én itthon szoktam denszelni (dance cardio á lá tracy vagy julianne, de erről később), de máshol nem :D
    • 8cbcec427c3b9a3f27cee7f23486cc45.jpg
  • ugrókötél. egyszer olvastam, hogy ha tudsz futni 15 percen keresztül, attól ugrókötelezni ugyanennyi ideig nem fogsz tudni- IGAZ A NÉGYZETEN. az állóképességet nagyon durván fejleszti. egy hete én is belelendültem, elsőre 2 percig bírtam, aztán fél perces szünetekkel 2-2 perceket nyomtam. másnap még a lábfejemben is izomláz volt, úgyhogy ráugráltam, 2 és 1/2 percesekkel. természetesen nyújtani minden után kell, ez után duplán... gyerekként nem tudom mennyit tudtam, de emlékszem, hogy az utcánkon gyakran ugrókötelezve baktattam végig, akkor nem tűnt fel, hogy épp az állóképességemet fejlesztem. :D

a7ddcff74be736e6a6b1c961ff860669.jpg

nekem nagyon bevált, hogy mindenfélét kipróbáltam, mert ha épp nem tudok elmenni úszni, van helyette más alternatíva, amit ugyanannyira szeretek. valahol olvastam a napokban, hogy milyen rossz, hogy mindenhonnan azt kapjuk, hogy "mozogni KELL(ENE)"- maximálisan egyetértek vele. tényleg van egyfajta nyomás (gondolom legtöbbünknek kitörölhetetlen élmény maradt az általános iskolai tesik réme) ahelyett, hogy inkább tudatosságra és testtudatra okítana már az álti is. de ha már ez kimaradt, nincs más hátra, mint magunkat nevelni ebből a szempontból :) 

love, napsugár xx

FB oldalunkat ITT tudod szeretni :) 

Szólj hozzá!

Címkék: napsugár motiváció torna body cél

2013.04.30.
08:18

Írta: body.mind.soul

johnny&june

jhonny cash és june carter.jpg

legenda szerint a szintén country énekes june carter és elvis együtt turnéztak. elvis folyton a "cry,cry,cry"-t hallgatta a barátjától (az akkor még kevéssé ismert johnny cash-től), és ki volt akadva, amikor june megkérdezte, hogy ki a frász a fickó, aki énekli? elvis szerint johnny cash-nek semmit sem kellett tennie azért, hogy a nők sikítva elolvadjanak érte, elég volt csak énekelnie :) (na nem mintha ez elvis bácsira ne lett volna igaz!) egy backstage-ben találkoztak először 1961-ben, ahol johnny azonnal elbűvölte june-t, viszont utána évekig nem találkoztak, mert mind a ketten házasok voltak akkoriban, de a szívtipró cash azt mondta june-nak, hogy "egy nap feleségül veszlek". végül 1968-ban kérte meg a kezét egyik kanadai koncertjük alatt, 1969 március 1-jén pedig összeházasodtak. 35 évig voltak házasok June 2003-ban bekövetkezett haláláig, Johnny Cash négy hónappal később hunyt el. 

JohnnyCashJuneCarterCash1969.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: napsugár lámúr

süti beállítások módosítása