2013.05.14.
16:53

Írta: body.mind.soul

smoothie history

naná, hogy a habzsidőzsi országból, amerikából indult el a smoothie világhódító útjára. a legelsők egyike pürésített gyümölcsből készült, aminek az ötletét brazilhonból importálták. 

pineappale, ginger.jpg

banán-gyömbér smoothie.

amerikában azonnal hatalmas siker lett, másodvirágzása és az igazán átütő sikert azonban a 60-as években érte el, mikor a makrobiotikus táplálkozás-lázban égett minden jenki. a korai 70-es évekig gyümölcsből, gyümölcsléből és jégből készült a smoothie.

power am.jpg"power" smoothie.

a 70-es években feldobták tejjel, amit akkor fruit-shake-nek hívtak. 

73431769f227d1070d3424aa9d4bf597.jpgbanános-fahéjas, szedres, erdei gyümölcsös smoothie-k.

a 70-es években megalakult a smoothie king, akik új receptúrával piacra dobták a saját smoothie italukat. a 80-as években a sport és fitnesz őrület hozta magával a "sportos smoothie"-t, aminek ma is töretlen a népszerűsége.

coco milk.jpg

kókusztejes smoothie. 

a ma klasszikusnak számító smoothie így néz ki:

  • friss vagy mirelit gyümölcs(ök)ből, esetleg zöldség, zöld levél (spenót)
  • tört jég
  • gyümölcslé vagy tej
  • valamilyen édesítőszer
  • esetleg joghurt/valamilyen fehérje kiegészítő 

berry sm.jpgepres-málnás-áfonyás smoothie.


naná, hogy lecsapott erre az összes multis coffee shop (starbucks, megvan?) és persze az alkoholos verziója sem megvetendő, főleg a tikkasztó nyári melegben. egy nem agyoncukrozott-vodkázott smoothie hálás szerető a mindennapokban, számtalan előnyéről és egészségre gyakorolt hatásáról nem is beszélve, ráadásul kb. 5 perc elkészíteni. completely loveworthy <3

love, napsugár xx

tetszett? FB?  

Szólj hozzá!

Címkék: napsugár étkezés DIY

A bejegyzés trackback címe:

https://body-mind-soul.blog.hu/api/trackback/id/tr705300036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása