legalábbis a fitness magazine szerint.
bambuszrügy.
azt írják hogy a tartós élelmiszerek között keressük és otthon barátkozzunk vele. salátákba ajánlják. csak számomra ellentmondásos a tartós (konzerves) élelmiszer-egészséges párosítás?
tökmag.
ropogtatni és salátához. a tökmagolaj amúgy nagy királyság, igaz nem a rántott szörnyegekkel kell megerőszakolni, inkább "csak" ízesíteni.
mángold.
itthon méltánytalanul hanyagolt szegény, csak elvétve szoktam látni, pedig nagyon hálás teremtés a "leveles répa", ráadásul a cékla édes kis rokona. kb. átmenet a spenót-spárga között, magas a beltartalmi értéke.
kiwi.
szuperszőrös-szuperzöld barátunknak szezonja is van éppen. napi 3 fogyasztása jobban csökkenti a magas vérnyomást, mint egyes gyógyszerek.
cékla.
az oviban rettegtem tőle, mára már köszönő viszonyba kerültünk :D magas az antioxidáns tartalma, segíti a sav-bázis egyensúlyt, a porzó májjal is csodákat művel.
+1
és kimaradt az én szuperkedvencem, az avokádó?!
:D
cheers, napsugár <3