2013.05.13.
20:23

Írta: body.mind.soul

serge gainsbourg&jane birkin

igen, ők khmm, énekelték el a "je t'aime... moi non plus" dalt, ami angolul kb. "i love you... neither do i". aki esetleg nem ismerné annak íme a dal, asszem 18+. 

a francia serge eredetileg a szuperistennő brigitte bardot-val öööö nyögte-énekelte el 1966-ban, akivel mondhatni igen viharos-szenvedélyes viszonyuk volt (azért viszony, mert brigitte-nek bizony volt férje). a dal elkészülte után bardot kisasszony visszalépett a daltól és arra kérte serge papát, hogy ha lehet akkor süllyessze az asztalfiók mélyére.

sergegainsbourg_birkin_bp.jpg

mr. gainsbourg nem volt egy egyszerű eset, feszt ivott és cigizett, élő adásba nem merték hívni, se tv-be, se rádióba. az megvan, hogy élő adásban benyögte faarccal egy tv-s műsorvezetőnek, hogy mit tenne whitney houston-nal? szó szerint "i want to fuck you." (szabad fordításban: meg akarlak ******) whitney persze mellette ült. hiába, volt stílusa az öregnek :D 

birkin-gainsbourg-2.jpg

1968-ban azonban a 40 éves csúnyácska sármőr (bizony! marianne faithfultól kezdve kb. mindenki megperdült-fordult az ágyikájóban) találkozott egy filmforgatáson a 22 éves modell és színésznővel, jane birkin-nel. (ha valaki látta a nagyítás c. filmet, annak ismerős lehet az egyik ruhátlan lány a film legelejéről- jane birkin)

Jane+Birkin++Serge+Gainsbourg+SJ.jpg

a vadromantikus serge elvitte egy night club-ba, majd egy travi bárba a brit leányzót, az éjjelt a hilton-ban töltötték, ahol birkin kisasszony elmondása szerint serge kiütötte magát "némi" alkohollal. nem sokkal később serge papa rávette, hogy énekeljék el együtt a je t'aime...-et. jane rögtön igent mondott, és a vele készült változat tette ismerté, ööö, a dalukat. mondanom sem kell, hogy több országban tiltólistás volt kis szösszenetük, de annál többen éljenezték. egyébként serge a francia himnuszt újraértelmezte reggae üzemmódban, plusz készített egy albumot, amin nietzsche ecce homo-jának a szövegét használta fel, szintén reggae stílusban. 

serge&jane.png

1970-ben házasodtak össze, egy közös gyermekük született, charlotte. (igen, az antikrisztus-os nő. brrrrrr)

Jos-In-The-Know-Serge-Jane-21.jpg

1973-ban volt az első szívrohama serge-nek, kihívták a mentőket hozzá, miután kivitték, ő kúszva visszamászott a házába a hermés takarójáért, mert ócskának találta a kórházit. egyébként a hermés divatház tervezett egy táskát jane-nek, a birkin bag-et, ami mai napig nagyon megy, és persze ez nem egy táska, ez egy birkin!

Hermes Birkin Bag.png

10 évig voltak házasok, amikor jane-nek elege lett abból, hogy hites ura nem bír bemászni a lakásukba, annyira részeg minden este. 1980-ban váltak el. jane birkin újra férjhez ment jacques doillon filmrendezőhöz. serge 1991-ben bekövetkezett haláláig bambou nevű kedvesével élt, szívrohamban hunyt el. azt nem tudni, hogy mi lett a hermés takarójával.

Jane+Birkin++Serge+Gainsbourg+hotPants_1976birkingainsbourg.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: napsugár lámúr <3

A bejegyzés trackback címe:

https://body-mind-soul.blog.hu/api/trackback/id/tr155298775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása